Tävlingsverksamhet

Basen i Club 55 är tävlingsverksamheten. I egen regi och tillsammans med andra klubbar ordnas ett stort antal tävlingar på klubbens bana i Aspeboda och på andra banor i Dalarna.

Seriespelet. Under säsongen arrangeras  tävling varje måndag och torsdag förutom under juli då endast en tävlingsdag per vecka förekommer. Cirka 35 tävlingar genomförs per säsong. De bästa åtta ronderna per spelar räknas samman till ett totalresultat och en segrare koras i A- respektive B-klass.

Matchspelet. Under säsongen genomförs ett matchspel med  32 deltagare. Matchspelet är lottat och genomförs som ett cupspel. Priser delas ut till de fyra bästa inkl inteckning i ett vandringspris.

Dalagolfen. Denna tävling genomförs tillsammans med andra golfklubbar i Dalarna. Tävlingen spelas i två grupper vid 5 tillfällen plus final. Till finalen kvalificerar sig de personer som spelat minst tre gånger, och är bland de 30 bästa i varje klass och grupp. Tävlingen är dels en lagtävling, dels en individuell tävling. Varje klubb är värd för en omgång. Statuer för tävlingen finns på Dalarnas Golfförbunds hemsida under rubriken Senior 55.

Dala Senior Open. Dala Senior är ett seriespel för seniorer utan hcp. Det finns en serie för herrar 55+ och en för herrar 65+  i Dalarna. Serierna ingår i Dalarnas Golfförbunds officiella tävlingsprogram. Varje klubb är värd för en omgång. I DSO 55+ deltar max 4 spelare per lag, varav de tre bästas resultat räknas. I DSO 65+ deltar 3 spelare per lag, varav de två bästa räknas.

Utbyte andra klubbar. Club 55 har ett utbyte med Samuelsdals GK och Fullerö GK, vilket innebär att vi varje år spelar en tävling där spelplatsen alternerar.