Friskvårdsbidrag för golf är OK!

Delseger för golfen i friskvårdsfrågan
Högsta Förvaltningsdomstolen har fastställt Skatterättsnämndens förhandsbesked och därmed sagt ja till att enklare form av golf, på driving range och pay & play-banor, är berättigat till friskvårdsavdrag.
Så kom det då, beskedet som Golfsverige jublar över. Fredag 12 januari fastställde Högsta Förvaltningsdomstolen (HFD) förhandsbeskedet från Skatterättsnämnden och har därmed sagt ja till att enklare form av golf ska vara berättigat till friskvårdsavdrag.

– Domen är ett historiskt beslut och innebär en delseger och ett erkännande i en väldigt lång kamp för att inkludera golf i friskvårdsbidraget, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet. Golf bidrar till folkhälsan och passar människor i alla åldrar som vill ägna sig åt en social och lågintensiv idrott i fantastisk miljö. På sikt hoppas vi att beslutet ska leda till att ännu fler tar chansen att prova på vår idrott.

Skatteverket ska nu utforma regler för vad som kommer att gälla och från när. Svenska Golfförbundet (SGF) kommer att ha en dialog med Skatteverket kring detta, för att sedan ta fram tydliga riktlinjer för både golfklubbar och golfspelare.
mer information kommer framöver.
Falun Borlänge Golfklubb ser samtidigt över hur friskvårdsbidraget kan komma att användas på vår klubb.

Mer kan du läsa här;

http://www.golf.se/klubb-och-anlaggning/friskvardsbidraget/http://www.golf.se/klubb-och-anlaggning/friskvardsbidraget/